loading...
“Halden anlamak” konseptiyle Hülya Bostanoğlu’nun kendi imkanlarıyla kurduğu engelliler sanat evinin anlatıldığı reklam filmi oldukça etkileyiciydi. Engellilermarketi.com’u bu reklam filminden sonra tesadüfen öğrendim.
Hissettikleri, yaşadıklarıyla kendimizi onların yerine tam anlamıyla koymamızın mümkün olmadığı özel durumlarına rağmen olumsuz düşünmeyip yüreklerindeki güzellikleri yansıtmaktan hiç çekinmeyen engelli kardeşlerimiz, abi ve ablalarımız için ne yapılsa azdır.
Engelliler için toplum ve devlet olarak yaşamlarını kolaylaştıracak tüm detayların en küçük ayrıntısına kadar düşünülmüş olmasını dilerdim. Sadece onlar değil yakınlarının, sevenlerinin de en basitinden engelliler için düzenlenmemiş çevreden dolayı çektiği sıkıntılara karşılık yaşama verdikleri değer her daim takdire layıktır.
Sitede ürün grupları oldukça çeşitli. Görme, işitme ve bedensel engelliler için sağlık ürünleri, telefon, bilgisayar, Türkçe konuşan dijital saat gibi teknolojik ürünler, özel eğitim setleri, ofis/tüketim ürünleri, günlük yaşam ürünleri ve görme engelliler için tasarlanmış farklı farklı oyunlar… Hatta görme engelli bilgisayar kullanıcılarına Türkçe Ekran Okuma programı. (Bu program en çok ihtiyaç duyulan kısayol tuşlarını özelleştirerek kullanıcının kendi kullanım alışkanlıklarına uygun hale getirmesini sağlıyormuş)
Sesli ve kabartmalı (Braille*) çok sayıda dünya ve klasik masallarından oluşan çeşitler mevcut (Milli Eğitim Bakanlığı tavsiyeli). Ağustos Böceği ve Karınca, Alaaddin’in Sihirli Lambası, Nasrettin Hoca Fıkraları, Beyaz Diş sadece birkaç örnek. Umarım engelli dostu hizmetler artar ve ihtiyacı olan herkese kolaylıkla ulaşır. http://www.engellilermarketi.com/
Braille alfabesi veya körler alfabesi; 1821 yılında Louis Braille tarafından geliştirilmiş görme engelli insanların okuyup yazması için kullanılan bir alfabe yöntemidir. İki kolon taşıyan dikdörtgen düzen üzerine dizilmiş altı kabartılmış noktadan oluşur. Her iki kolonda üçer nokta bulunur. Noktalardan her biri altmışdört farklı kombinasyondan birini oluşturması için farklı şekillerde dizilir.
Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Braille_alfabesi
Sesli Kitap,