loading...
Biz gittik, paylaşmak istedik. Çoluk çocuk nereye gidelim diyorsanız bir göz atın…
Haftasonu Bandırma’dan iki çocukla bizden daha kıdemli dünya tatlısı dostlarımız misafirimiz oldular. İlkimsu ve Alkım dinozorlara bayılıyorlar bu sebeple plan yaparken Dinozor Müzesi listenin başında yer aldı ancak yeni alternatiflere ihtiyaç vardı. Şansımıza havanın soğuduğu günlerde çocukların hoşuna gidecek, eğlenceli bir seçenek neresi olabilir diye düşünürken aklımıza Vialand geldi. Fakat gri bulutlar ve çocuklar ikilisi açık havada hastalık davetiyesi olmasın diye kapalı mekanlardan tercih ettik ve çıktık yola.
Vialand’e Nasıl Gelmek İstersiniz?
Tem ve E-5 aksının tam ortasında yer aldığı için ulaşımın çok kolay olduğu Vialand’e çeşitli yollarla ulaşabilirsiniz! Bu tanımlama gerçekten doğru (en altta ulaşım seçeneklerini aktarıyorum umarım size uyan bir tane mevcuttur).
Misafirlerimizle yoldayken hava bir anda açılmaya ve ısınmaya başlayınca acelesinden kapalı mekan tercihimizi Tema Parkı olan Vialand olarak değiştirdik. Fakat ne adresine ne de yol tarifine bakmıştık sitesinden. Telefonlardan ulaşamadık ve tek bilgi Eyüp’te olduğuydu. Denemeden bilemeyiz, en fazla bulamaz döneriz derken yol boyunca her yerde lacivert Vialand tabelalarını görmeye başladık. Özellikle Alibeyköy bölgesinde kaybolmak istiyorum deseniz bile tabelalar buna izin vermiyor.
Umduğumuzdan daha kolay gitmiştik. Üstüne bulutlar tamamen çekilip yerine mavi yumuşak bir gökyüzü bırakınca güzel bir gün geçireceğimiz için baya baya çocuklar gibi sevinmeye başlamıştık. Vialand’a yaklaşırken uzaktan şelale, dev goril, şato gibi detayları gördükçe bu devasa alanın içini daha da merak etmiştik. Park işleminden sonra bol çeşit mağazalarla zenginleştirilmiş AVM kısmını hızlıca geçip koşar adımlarla Tema Parkın şato şeklinde tasarlanmış giriş kapısına ulaştık. Hava serin olduğundan kuyruk oluşturmayacak seyreklikteki ziyaretçiler sayesinde hızlıca biletler alındı. “ne kişi başı 55 TL’mi” diye kısa süreli mırıldanmadan sonra turnike önünde takılan bant bileklilerimizle eğlence dünyasına adımımızı attık. Veee yeni şeyler görmeye hazırıııııız…
Tema Parkı üç gruba ayrılmış. Oyun Dünyası (tamamen küçük ziyaretçilere özel hazırlanmış), Macera Dünyası (boy ve yaş sınırlaması var ama yetişkinleri de düşünen bölüm) ve Efsaneler Dünyası. Haricinde belirli yerlere atıştırmalık ve içecek alternatifler sunan alışveriş / yemek noktaları serpiştirilmiş ve tuvalet ihtiyacı için mola yerleri mevcut.
Eğlence dünyasına hoş geldiniz.
Girişte iki katlı görkemli atlı karınca karşıladı bizi, beyaz at mı, deve kuşu mu, sabit olan mı, hareketli mi derken çocuklar ağızlar kulaklarda kararsızca oradan oraya koşturduktan sonra nihayet seçtiklerine yerleştiler. Daha ilk adımda öyle mutlu oldular ki inmek istemeyip bir daha, yine yine diye tekrarını istediler. Daha bir sürü oyuncak olduğunu söyleyerek inmeye ikna ettik.
Minik Kaşifler
Girişte sağ taraftaki Mini Kaşifler bölümüne dalıverdik. Tüm yaş grupları (çocuk) için hazırlanmış son derece keyifli hoş mekan. Derin olmayan su dolu kanalın üzerindeki kayığa biniyorsunuz ve 160 metrelik dünya turuna başlıyorsunuz. Çocuklar tarafından söylenen barış, sevgi ve dünya temalı şarkılar eşliğinde sürekli dans eder gibi hareket eden kuklalar ışıklarla bezenerek etkileyici ve hareketli bir tiyatro sahnesine dönüşmüş. Ne tarafa bakacağını şaşırırken başladığınız noktaya geliyorsunuz. Akşam eve dönüşte tekrar uğrayıp burada iki tur daha atılıyor…
Bir bölgede toplanmış masalsı oyun alanına ilerliyoruz.
Oyun alanında sık sık elinde metre ile sizi karşılayın abiler ablalar olacak. Boy ölçümünü geçen minikleri içeriye davet ederken dışarıda kalan daha küçük kardeş ve ailesi üzülmesin (ücret alınmayan 2 yaş grubu). Tamamen çocuğunuzun güvenliği için yapılan bu uygulama sizin ve küçüğünüzün eğlenmesine engel olmuyor. Minikler için de özgürce oynayabilecekleri, yaratıcı oyun alanları mevcut.
Minik Yarışçılar
Evet çocuğunuz ilk ehliyetini burada alarak farklı bir gurur yaşıyor. Boy ölçümü yapıldıktan sonra küçük sürücü adayına verdikleri kısa bir eğitimin devamında trafik işaretlerinin olduğu alanda direksiyon ona teslim ediyorlar. Endişelenmeyin mekan trafiğe kapalı (he heee) ve yanlarında bir yetişkin oluyor (genelde babalar). Çıkışta ehliyetlerini almayı unutmayın sakın sonra genç sürücü üzülüyor. Ehliyet olayından sonra biraz daha büyümüş gibi yürüyen kuzularla bir sonraki alanımıza geçiyoruz. Ortalıkta şaşkın ve hangisine bineceğine karar veremeden ordan oraya koşturan telaşlı çocuklar olacak şaşırmayın…
Neşeli Çiftlik
Kocaman anne baba olarak bindiğimiz traktör içinde kızımızdan daha çok çuf çuf çuf sesleri çıkartarak çiftlik yolculuğu yaptık. Çocuklar sayesinde bindiğiniz eğlence araçlarıyla çocukluğunuzu yeniden yaşama fırsatı yakalıyorsunuz doğrusu. Çocukla çocuk olunca dünya daha bir renkli ve güzel oluyor.
Mini kule
Yüksekten korkmayan veya korkusunu yenmek isteyen minikler için yapılmış, güvenlikli, eğlenceli ve farklı bir nokta. Kuzuyu hafif bir ısrarla oturttuk. Yavaş yavaş yükselen koltuk daha sonra uygun hızla (korkmayın sakın) piston gibi bir anda aşağıya iniyor. 6 çocuğun yan yana oturduğu koltukta ilk tur anlamamış gibi tepkisiz olan yüzler ikinci tur gülmeye, üçüncü tur da bir daha binelim lütfeeeen diye ağlamaya başlıyor. Acaba kuzumuz korkar mı derken en çok orayı sevdiğini belirtti.
Kahraman itfayeciler
Özellikle erkek çocukların ilgisini çeken, sulu ve eğlenceli köşe. Biz hava serin olduğu için çocukları sulu aktivitelere sokmamaya çalışıyorduk. Siz kaçırmayın…
Küçük Madenciler
“Çekirdekten Yetişen Adrenalin Tutkunları” burası için süper bir tanım. Yanında bir yetişkinle (mecburi değil ama yaşı sebebiyle bizim tercihimiz öyle oldu) arka arkaya takılmış vagona bindirilen çocuklar, raylı sistemin üzerinde hızla ve dönerek tur atıyor. Korkmadan deneyin, eğlenerek ineceksiniz…
Çarpışan Arabalar
Her zaman tercih edilir ve eğlencelidir. Evet en kalabalık oyun alanı orasıydı, özellikle araba seven miniklerin bayıla bayıla bindikleri ve inmek istemedikleri eğlence noktası. Biz bir daha ki sefere bineriz diyerek sabırsızca diğer yeni bölümlere yöneldik.
Araya birkaç not: Mekan çok büyük ve eğlence merkezinde saatlerinizi geçireceğinizi arada kendinize hatırlatmanız gerekecek. Yarım günümüzü ayırdığımız alanda enerjimizin bittiğini hissettiğimizden hızlıca geçtiğimiz noktalar oldu. Havanın serin olması gezinin sıkıntı basmadan, sık sık susadııım, çişim geldiiiiii, terlediiim gibi sebeplerden bölünmesini engelledi (Açık alanda uzun zaman geçirerek çocukları üşütür müyüz diye de çekindik). Belki serin havadan belki tesadüfen ziyaretçi sayısı az olduğundan sıra beklemeler neredeyse hiç olmadı. Çocukların en sevdiğine birkaç defa binmeleri de mümkün oldu… Yani çok sıcakları tercih etmeden ziyaret etmelisiniz. Burası kalabalık açısından yazın nasıl olacak çok merak ediyorum.
Çantanızda simit benzeri açlık yatıştırıcı şeyler olursa acıkan küçüklerin gezisi bölünmez. Enerjisi düşük çocuk uyuklayan çocukla aynı oranda dalgın oluyor. Biraz yemekle koşturmaya aynen devam edebiliyorlar.
Varsa yanınızdaki çantanız hafif olsun. Fotoğraf çekmek istemenin dışında sizi oradan oraya çekeleyen küçükleriniz olacak.
Parkın başından en aşağı ucuna kadar ring şeklinde hareket eden treni kullanarak vadiye inebilirsiniz. Ancak biz yürüyerek inip etrafı da incelemek istedik.
“Bir Zamanlar İstanbul” sokağına girince çok uzun olmasa da kendimi tarihi bir yerde dolaşıyor gibi hissettim. Şık mimarinin yansıtıldığı İstanbul’un cumbalı evlerinin önünden yürürken hediyelik ürünler satan dükkanlar veya Tema Parkının vadi içindeki harika manzarasına bakan kafeler göreceksiniz. Bir dahaki gelişte oralarda mola vererek manzarayı tepeden izlemek hoş olabilir.
Yolculuğumuz Macera Dünyası’nın kapılarına devam ederken daha girişte “aaaa bakıııın goriil, dev bir goriiil” diye çığlık atan küçükler nihayet o gorilin yakınlarına gitmenin heyecanını yaşıyorlardı. Dönüşte uğrayacağımız Adalet Kulesi’ni geçerek sulu bölüme geldik.
Viking
Minimum 121 cm boy. Boylar ölçüldü bizim çocuklara seneye gelin olur mu denildikten sonra adrenalin isteyen yetişkinlerden ben ve Ferhat bir adım öne çıktık. Girişte kayıklara binmemiz gerektiğini görmüştük fakat olayın ne olduğunu henüz anlamamıştım. Sonra ince şapkalı yağmurluk giyenleri görünce “gerek var mı ki” olduk. Evet var ıslak pantolon ile dolaşmak istemiyorum diyorsanız özellikle sonbahar ve bahar mevsiminde 3 TL verip almanızı tavsiye ederim. Yazın sıcağında ohhh oh daha çok ıslanalım serinleyelim diyebiliriz… Suyun üstündeki kayıklara binip yerleştik, çocuklar gibi şendik… İlk defa böyle eğlenceli yetişkin oyuncağına binmiştim. Raylı sistemin üstünde hareket etti ve aşağı kayacağı 15 metrelik tepeye geldi. Solunda sağında su duvarı oluşturan harika bir düşüştü. Benim için büyük bir adım olan deneyimde ortaokul çağındaki çocuklar değil korkmak uyarılmasalar ayağı bile kalkacaklar nedereyse. Üç defa bindim ve daha az çığlık daha fazla keyif şeklinde dördüncü turu teklif etmeye utandım. Resmen arkama baka baka çıktım oradan. Defne’m istediğin şeyde ısrarcı olduğun zamanlar için seni daha iyi anladım.
Yağmurluk sıçrayan sulardan minimum ıslanmanız için ama ıslanırsanız üzülmeyin çıkışa sıcak hava üfleyerek kurumanızı ve ısınmanızı sağlayan kabinler koymuşlar. 1 TL ile keyifli dakikalar. Dev kurutma makinesinin içinde olmak gibi, küçük çocuklar bunlara da bayılıyooor… Aman dikkat elleri iç duvarlarından uzak tutalım…
360
Minimum 140 cm boy. Genelde kamikaze diye tanımlanan çocukluğumdan beri uzaktan seyredip hem binmek isteyip, hem de binemediğim yüksek, heyecanlı şey. Binenler neler hissediyor diye düşünürken ve çocuklar eğlensin diye yola çıkarken 28 metre yükseklikte aklınıza gelebilecek her yöne döneceğimi tahmin etmiyordum. Gerçekten müthiş bir şey. Bir defa çok yüksektesiniz, ikincisi hızlı ve üçüncüsü sürekli bir çevrilme halindesiniz. Etrafı izlemek istedim ancak gözlerimi sürekli açık tutamadım. Ara ara açıp “vaaay bu kadar yüksek mi”, “hu huu çok etkileyici”, “ eeeee dünyaya tersten bakıyoruz yafuu” diyebildim. Üstten sıkıca saran emniyet bağlayıcılarına (kemer hafif bir tanım olacak) sıkı sıkıya yapıştım ve bir süre sonra kendimi kasmayı bıraktım. Artık sadece gülüyordum (en azından ben öyle sanıyorum, kim bilir dışarıdan nasıl görünüyordum). Arkadaşımla indiğimizde bacaklarım titriyordu ama çok mutluydum, acayip mutluydum. Deşarj olmuş gibi hafiflemiştim. Deneyin gibi cümleler kuramasam da davet edici nitelikte iyi ki denemişim diyorum.
King Kong
Minimum 90 cm boy, 5 yaş. Vialand açılmadan internette viral videosunu izlemiştim. King Kong Vialand’da. Hatırlarsınız belki dev gorilin şehrimize gelişini, Galata Kulesi’nin orada fotoğraf çekmek isteyen çiftin kamerasından izliyormuşuz gibi gösterilmişti… İşte o gorilin yanına gittiğimizde 2 yaşındaki küçük misafirimiz korktu. Dört kişi devasa gorilin elleri arasındaki tutuğu vagona bindik ve emniyet bandı otomatik olarak önümüze doğru kapandı. Goril hareket etmeye başlayıp içinde olduğumuz vagonu kaldırınca kızların gözleri korkudan fal taşı gibi açıldı. Demek o deyim doğruymuş. Gorilin kafasının hizasına geldiğimizde kükreyen, ağzı ve gözleri hareket eden dev bir kafaya bakıyorduk. En başından ve sık sık gorilin bir maket olduğunu, elektrikle çalıştığını, gerçek olmadığını anlattık. Yoksa cidden gözler dolu dolu oluyor. Gorilimiz merakını gidermişçesine bizleri sağa sola salladı, aşağı yukarı hareket ettirdi ve aldığı yere bıraktı. Endişelenmeyin aksiyonlu bir şey değil. Biz ufaklıklar korktu mu acaba derken bizimki tekrar istiyorum diye ağlamaya başlayınca bir kez daha gorilin kucağındaydık. Kuzumuz ikinci defa bindiğinde sus pus olduğu ilkindekinin aksine ağzı kulaklarındaydı. Acayip bir güven gelmişti kendine. Kim korkar dev gorilden.
Gezi boyunca karşılaşılan pek çok şeyin dev birer robot, oyuncak, maket olduğunun vurgusu yapılmalı. Gerekirse iki yaş civarı küçük çocuklar alandan uzaklaştırılmalı… Zaten uygun olmayan yerlerde boy ölçüsü tutsa bile görevliler göreceklerinin sakıncalı olacağı uyarısını yaparak girmesine izin vermiyorlar.
Çılgın Nehir
Minimum 120 cm boy. Viking için aldığımız yağmurlukları küçüklere giydirdik ve 9 kişinin aynı anda oturabileceği tutunma yerlerinin olduğu yuvarlak bota bindik. 700 metre boyunca hareketli nehirde döne döne ilerledik. Yapay girdap içine girince aksiyon sebebiyle daha bir mutlu oldu kızlar. Sürekli sıkı tutunmalarını sağladığımız ve yerinden kalkmalarına izin vermediğimiz nehir yolculuğunda botumuzun içine gelen çılgın dalgalarla bazılarımızın ayakları, paçaları ıslandı. Çok keyifliydi bilginize…
Safari Tüneli (refakatçi ile 92-107 cm boy)
Refakatçi ile 92-107 cm boy. İşte burada boydan çok yaşına uygunluk önemli. Kayıkların içinde oturarak yaptığınız farklı bir yolculuk. İçerideki sürprizlerle hikayeye siz yön verecek, puanlar toplayacaksınız. Dev bir oyun içindeymiş gibiydik, bizim hoşumuza gitti. Işık ve maketlerle oluşturulmuş yolculukta çocuğunuzun ihtiyacı olduğunu düşündüğünüz yerlerde açıklama yapmalı, gerekiyorsa onu rahatlatmalı…
Zindan
Minimum 107 cm boy. Adından da anlaşılacağı gibi farklı bir yer. Aslında bir korku tüneli. Yine kayıklara oturarak başlayacak yolculuğunuz. Şimdiden söylemeliyim her yerden korkunç olması için baya uğraşılmış yaratık kıvamında figürler çıkıyor. Küçük çocuklar için ürkütücü olacak gibi başarılı hazırlanmış. Bizim için de sürpriz olan tünel de yol boyunca kahkahalar atarak, “heeey ne güzel hazırlanmış bu kostümler” diye parmakla göstererek korkmak yerine eğlendik. Çıkışta “onlar gerçek değildi maket, oyuncak gibi “ diye konuşuyordu kızlar aralarında. Burada da eğlendik ama tercihi kuzunuzun yapısına yaşına göre siz yapmalısınız… Zaten küçükleri içeri almıyorlar…
Maceraperest
Minimum 120 cm boy. Saatte 80 km hızla 30 mt yüksekliği çıkan Maceraperest için sıramızı beklerken gelenlerin yüz ifadesinden iyi mi kötü mü anlayamamıştık. Buraya kadar gelmişken dönülmez diyerek vazgeçmeyip bindik ve hızla hareket ettik. Çok çok eğlendik. İndiğimizde tekrar binelim demeyi isterdim. Çocuklar yorulmuş, hava akşam üzeri olduğu için de acayip soğumuştu.
Kızım, babası, arkadaşları Alkım, İlkim Su, onların tatlı annesi Sinem’le Vialand Ekspres’e binip çoktan başlangıç noktasına tırmanmıştı. Biz de son bir adrenalin diyerek Adalet Kulesi’ne yöneldik.
Adalet Kulesi
Tanıtım sitesinde Vialand’e şöyle bir yukarıdan bakmak isterseniz Adalet Kulesi’ndeki yerinizi alıp 50 metre yükseğe çıkmanın keyfini sürebilirsiniz diyor. Evet Ferhat ve ben içeri girdik, kulenin ortasından çatının tepesine kadar uzanan etrafına koltukların yerleştirildiği bir sistem karşıladı bizi. Küçük bir alanda sırt sırta vermiş şeklinde oturduk, emniyet sistemi omuzlarımızdan kavrayarak kilitlendi. Beklerken aramızda sohbet ediyoruz nedir, nasıl bir şeydir diye. Arkadan birisi sordu “ne kadar sürüyor” cevap; 10 sn. Ne 10 saniye mi? Süre bu kadar kısaysa acayip etkileyici bir şeyin içindeyiz dedim. İtiraf ediyorum yavaş yavaş yukarı çıkarken kalbimin hızı da yükselmeye başlamıştı. En tepeye çıktığımızda manzara gerçekten görülmeye değerdi. Saatlerce seyredebileceğim tablo gibi, parlak, bol yeşilli ve masalsı. Ne kadar orada duracağımızı ve ne olacağını düşünmek istemiyordum, kendimi neye hazırlamalıyım bilemiyordum derken en gafil anımda bir anda aşağıya düşmeye başladık. Demek 10 saniyede 50 metreyi kat etmek böyleymiş. Sanki hayatımda ilk defa çığlık atıyormuşum gibi geldi. Öyle içtendi yani. Bambaşka bir deneyimdi benim açımdan. Çocukların yanına giderken yol boyunca heyecanımın tadını çıkarttım. Eğer faaliyette olsaydı doğruca Nefeskesen’e giderdik.
Çocuklar için gelip böylesine heyecanlı ve güzel vakit geçireceğimi tahmin edemezdim. Belirli yerleri tamamlanmadığı veya mevsim sebebiyle hizmete açılmamıştı ancak çalışan üniteler çok iyiydi. Görevliler çok kibar ve yardımseverdi. Umarım güvenlik ve personel kalitesi açısından hiç bozulmaz.
Vaktimiz yetmediği için aşağıdakilerin bazılarını istediğimiz halde deneyemedik. Bir dahaki sefere tamamlanan ünitelerle birlikte daha çok macera, daha çok heyecan ve daha çok adrenalin diyeceğiz...
Denemedim bilmiyorum, merak ediyorum üniteleri…
Hayal Perdesi
Filmin içinde olmayı, filmi yalnızca seyretmeye tercih edenler için 5D Sinema VIALAND’de! Ne kadar gerçek, o kadar heyecanlı!
Saray Salıncağı
Minimum 105 cm boy. Bu salıncak, bildiklerinizden biraz farklı! 40 kişilik kapasitesi ve 20 metre çapındaki dairesi ile Osmanlı Sarayı’nın bahçesinde heyecanı doruklara taşıyan bir salıncak!
Fatih’in Rüyası
Minimum 106 cm boy. “1453’e lütfen!” diyorsunuz ve Fatih’in Rüyası, sizi İstanbul’un fethedildiği güne geri götürüyor. Fatih’in Rüyası ünitesi Kasım ayında hizmetinize açılacaktır.
Çılgın Nehir
Minimum 120 cm boy. Coşkuyla çağlayan bir şelalenin ortasında, 700 metre boyunca sürecek çılgın bir macera! 9’ar kişilik botlarla asla unutulmayacak bir serüven, Çılgın Nehir’de!
Nefeskesen
Minimum 140 cm boy. Üç saniyede 110 km’yi aşan hızıyla gerçek eğlenceye davet eden Nefeskesen’de kendinizi rahat bırakın! Çığlık atmak serbest!
Jet Ski
Minimum 100 cm boy. Şehrin orta yerinde Jet Ski yapmak VIALAND’de mümkün. Çocuklar, direksiyona sıkı tutunun!
Yeni mekanı dostlarla keşfetmek süperdi, yaşımıza zevkimize göre eğlenecek bir nokta mutlaka vardı . Girişte yüksekmiş gibi gelen ücretlendirme, çıkışta “bu fiyatlara değer, tek tek binmeye kalksaydık daha pahalı olurdu” şeklinde değişti. Erken ve grup olarak bilet almanın avantajları mevcut siteden bakmakta fayda var.
Vialand Tema Park; biyolojik gölet, yürüyüş yolları, ağaç ve yeşillikli 100 dönümlük park ve rekreasyon* alanına sahipmiş. İlk ziyaretimizde inceleme fırsatı bulamadığımız yerleri gerçekten merak ediyorum. İstanbul gibi büyük ve kalabalık şehirlerde ailecek vakit geçirilebilecek açık alanlar çok yetersiz. Sahip olunan doğal ortamlar korunmadığından sonradan oluşturulan bu tarz alanlar yapay dahi olsa özellikle çocuklu aileler için çok kıymetli hale geldi. Umarım bu gibi açık alan alternatifleri korunur. Kalabalığın boğucu, sevimsiz hali yaşanmaz yaşatılmaz. Ziyaretçiler ve yetkililer anlayış ve empati için de birbirlerine yardımcı olmaya devam ederler. Gittiğin yeri beğendikten sonra yakın zamanda bozulmasından korkmak pek hoş bir duygu değil çünkü…
Rekreasyon yapay kurallar olmaksızın yapılan, fiziksel etkinliğe dayalı bir eğlencedir. http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Rekreasyon
Ulaşım için sunulmuş pek çok alternatif mevcut.
Vialand Ücretsiz Müşteri Servisi
Belirtilen saatlerde 17 kişilik 1 servis kalkmaktaymış. Sitede Halkalı (Bosphorus), Tem Avrupa Konutları, Kabataş, Ataköy-Bakırköy, Sarıyer, Sultanahmet, Gaziosmanpaşa, Cevizlibağ, Taksim hattındaki servis gidiş geliş saatleri yer almakta.
Vialand’a Toplu Taşıma ile Ulaşım
Otopark mevcut ve AVM otoparkına ek olarak yoğunluğa göre, dilenirse Feshane’de yer alan otopark kullanılabildiği gibi, ücretsiz müşteri servisi ile Vialand’e gitme imkanı varmış.
Üçüncü seçenek olan özel aracınızla gidebilirsiniz. Yol tarifi için http://www.vialand.com.tr/temapark/ulasim/ozel-arac adresine tıkladıktan sonra en alttaki başlangıç / varış bölümlerini kullanabilirsiniz.
Tema park açılış kapanış saatleri şöyle;
Hafta içi saat 11.00 – 20.00 / Hafta sonu saat 11.00 – 22.00 arası
Not: Harita ve imajların üzerine tıkladığınızda daha büyük olarak görebilirsiniz. Profesyonel çekimler olmasa da ortam hakkında fikir verir, yardımcı olur 🙂
Ailenizle bol bol eğlenin, tadını çıkartın…
Çocuklara Büyüklere Eğlence Parkı. Vialand,