loading...
TEMA VAKFI, sanal değil doğal oyunlar.
Eşim ve bahçeli evlerde, ağaç gölgelerinde doyasıya oynayarak büyüdük. Özellikle yaz akşamları ve tatillerde sokaklarda oyunlar kurduk takım olduk. En renkli ve güzel anılarım hep o zamanlardan. Kızım da ağaçlara sarılarak, doğayla konuşarak, bitkiyi, meyveyi dalında görerek, koklayarak, dokunarak öğreniyor.
Tema Vakfı doğa ananın temsilcileri insanla doğa arasındaki özel birer elçi gibi. Bu sebeple sık sık vakıf sitesine girip kısa bir doğa yürüyüşü yaparım.
Minik TEMA ‘Kutulanmış Çocukları’ Doğayla Buluşturuyor haberi paylaşılası güzellikte. çocuklarımıza “haydi dışarı çıkalım toprakla, doğayla iç içe oyunlar oynayarak birlikte öğrenelim diyorlar. 2010 yılından beri Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Okul Öncesi Eğitimini Geliştirme Derneği ile yürüttükleri “Minik Tema” okul öncesi ve ilk okul çocuklarına yönelik doğa eğitim programı ile çocuklarımızın okul, ev gibi kapalı mekanlardan, sanal oyun ortamlarından dışarı çıkmalarına olanak sağlıyor. Şimdiye kadar 40 ilde 20.000’i aşkın çocuğumuzu mutlu etmiş olan Tema Minik Tema projesini en büyük şehrimiz İstanbul’da da “Minik Tema İstanbul” projesiyle yaygınlaştırmayı hedefliyor. Çocuklar daha çok dışarı çıkmalı, açık hava etkinlikleri artmalı. Böylece çocuğun doğayla tanışmasını, keşfetmesini, iletişimle sevmesini ve bu sevginin güçlenmesini yine onu mutlu eden oyun yöntemiyle sağlıyor. Mutlu olmak, özgürce oyun oynamak tüm çocuklarımızın ihtiyacı ve en önemli hakkı.
Kendine güvenen bedenen ve ruhen sağlıklı nesiller için mutlu çocukluğun farkında olan Tema Vakfı ve işbirliği yaptığı kurumlar çok önemli bir projeyi gerçekleştiriyorlar.
Siz de Tema Vakfı’nın internet sitesini ziyaret ettiğinizde çalışmalarının çeşitliliğini göreceksiniz. Sadece miniklere değil tüm yaş grubuna özel programlar var; Minik Tema, Yavru Tema, Genç (lise) Tema, Mezun Tema gibi…